אם 'רשע וטוב לו' אז כדאי להיות רשע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/06/13 12:13 ט בתמוז התשעג

שאלה

שלום רב כבודו!

רציתי לשאול האם זה נכון: "צדיק ורע לו, רשע וטוב לו"?

ואם כן, אז יבחר כל אדם שרוצה לחיות טוב ובכבוד להיות רשע כדי שיהיה לו טוב. כך כל אדם יבחר בדרך שנראית לו טובה על פי ראות עיניו ויהיה מאושר. לא צריך הרבה חוכמות בשביל זה.

תודה רבה!

כל טוב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את מערבבת בין ´טוב´ ו-´רע´ ובין ´אושר´.
גם הצדיק שרע לו במצבו החומרי, הוא יודע מה דרכי ד´ ולכן מה שרע לו לא פוגם ביכולת שלו להיות מאושר ברוחו.
הרשע שטוב לו הוא מצליח בעולם החומרי - אבל בתוכו הוא יודע שהוא רשע, שד´ לא אוהב אותו, וגם הבריות מתעבים אותו לכן קשה לו להיות מאושר.

אפשר לסכם ולומר: גם אם יש מצב ש-´צדיק ורע לו´ ´רשע וטוב לו´, זה נכון לענייני הצלחה חומרית, אבל האושר קשור לתפיסה הרוחנית - רגשית של האדם את עצמו. כאן חייבים לדעת שרק הצדיק הוא המאושר ולרשע אין אושר.