אם לא חתונה אז?...

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 29/03/07 23:27 י בניסן התשסז

שאלה

בסייעתא דשמייא

למשיבים שלום רב!

אני נמצאת עכשיו בקשר ב"ה, שידוע לי ולבן זוגי שאנחנו מתחתנים בע"ה.

אנחנו מכירים כבר כמה שנים, אבל אנחנו בקשר רציני רק חודש.

חשבנו על הכל והגענו למסקנה שהקשר שלנו כבר רציני, ואנחנו יכולים להתחתן. אני כעת בש"ל והוא צריך לחזור עוד מעט לישיבה...

שאלנו את הרב שלו, והוא אמר שעדיין לא נתחתן (כי לדעת הרב הוא לא צריך להתחתן עד שיגיע לשיעור ד', והוא עכשיו בשיעור ג'...)

אז עומדות בפנינו שתי אפשרויות

1. לנתק את הקשר ולהחליט שחוזרים עוד חצי שנה, משהו כזה...

2. להאיט את הקשר (להיפגש פעם ב3 שבועות, בלי לדבר בין לבין..)

השאלה שלי היא- מה יותר עדיף לעשות?, הרי שניהם קשות, וזה מאוד בעייתי....

תודה רבה!!!

שבת שלום!

תשובה

בעזה"י

שלום,

למען הסדר הטוב אני חייב לומר כי יש רבנים שמסתייגים מקביעת גבולות גיל ברורים (החל משיעור כזה וכזה וכו'...)וששיעור ג' אפשרי להתחתן (אם מוכנים מבחינה נפשית ופנימית) אך אין ראוי שהבחור יצא כנגד רבו המובהק אם כך פסק...

אם בכל זאת מגיעים למסקנה שרוצים פסק זמן עד שתגיע העת:
בעקרון עדיף הניתוק המוחלט לפרק זמן מוקצב, בלעדיו כל מפגש מעצים את הגעגוע והרצון לחזור וזה שוחק ומעייף את הנפש וכואב...
אלא שלעיתים זוג מרגיש שפשוט איננו מסוגל להכריז על הפסקה מוחלטת במקרה כזה פשוט שמים "על אש קטנה" והנוסחה שהצעת היא סידור לא רע- על כן אם אתם מרגישים שתוכלו לעמוד בהפסקה מוחלטת עדיף, אם לא אש קטנה ככל האפשר...

ובכל מקרה- לא למשוך יותר מדי זמן...

בהצלחה וכל טוב
אור
צוות ישיבת צפת