אל תנתקי את הקשר איתו .

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/08/02 01:54 כח באב התשסב

שאלה

לרב שלום. ראיתי תשובות שלך בנושאים שונים ואהבתי את היחס שלך והעידוד ולכן פניתי אליך...אין לי ניסיון מוצלח ככ עם רבנים...יש ליכמה שאלות. אני למדתי באולפנא ופעם הייתי ממש "צדיקה"הייתי מתפללת והפצתי את אלוהים בעולם. תמיד היו לי תקופות של רוחניות בדרגות ממש עמוקות ותמיד אחכ הייתי בשפל ומחנק ורציתי לעזוב הכל. מהש"ל התרחקתי מאלוהים ועכשיו אני באוניברסיטה וממש לא קשורה אליו. מידי פעם אני מרגישה צורך ברוחניות אז אני פותחת ספר תהילים קוראת שני פרקים וזה מייד עובר לי. אני קוראת שאלות פה באתר ומזדעזעת מהדקדוקים וההחמרות.. אני שומרת שבת וכמעט לא מחללת...מאוד נוח לי ואני ממש שלימה עם המצב בו אני נמצאת למרות שכל החברים הדתיים שלי מנסים להחזיר אותי בתשובה כל הזמן.מה שגורם לי להרהר בנושא מידי פעם.כולם וגם אני שואלים מה קרה לי.חשבתי המון והגעתי למסקנה שכנראה החוויות הרוחניות שחוויתי ונראו לי עמוקות מאוד בזמנו למעשה היו שטחיות אחרת איך יתכן שכך התרחקתי?חברה אמרה לי שאולי משהו בסיסי באמונה חסר לי. אני לא יודעת. עד כמה שניסיתי לחיות בלי אלוהים לא הצלחתי וכעת אני חיה עם קיומו בהשלמה.כבר 3 שנים לא התפללתי שחרית או מנחה של יום חול...ובא לי לפעמים אבל אני מפחדת.אני מפחדת לחזור לפאנטיות שהייתי בה קודם.. להיות חלק מכל זה...אני תלושה לגמרי..מסתכלת על הדתיים מצד אחד ועל החילונים מצד שני ולא מרגישה שייכת לאף צד...אני מסתובבת עם כמה חברה דתלשים ויוצא לנו לדבר הרבה על אלוהים וכו'והם אומרים שזה אמת אבל לא לגמרי וכשהם יתחתנו יהיה להם בית דתי וכו'.ורק אני לא יודעת...

כואב לי שהוא כפה עלי להיות כאן. חלק מהעם הזה ומהגורל הזה.למה אין אפשרות לעבור עם? למה הוא נדבק אלינו ולא משחרר?פעם היתה לי תחושה של להיות יהודיה ועכשיו זה חלף.מה אפשר לעשות בקשר לזה? כמו שאתה רואה אין לי ככ שאלה מוגדרת...אולי אני סתם מחפשת תשומת לב או מקניטה...אם בא לך תענה...בתודה ובי...

תשובה

ב"ה

ספיר ברכה ושלום.

ראשית אל תבהלי ותתיאשי ממצבך !!!!!

1 ) דעי לך שאת עוברת תהליך נפשי עמוק של עיצוב הזהות האישית שלך. זהו תהליך טבעי ובריא שכל אחד עובר אותו בשלב מסויים בחייו ובעוצמה מסויימת.

אצלך, הבירור של הזהות האמונית בא כעת, ובעוצמה חזקה,-
זה טוב,
זה מצויין,
זה מעיד כי יש לך עוצמה אדירה,
זה מחייב אותך לתת לעצמך תשובות אמיתיות,
זה גורם לך לחפש את ה א מ ת בלי לטייח ולמרוח.

2 ) אל תפחדי להחליט !!!!!!!!!!
את בחורה בוגרת, חושבת, נבונה, למה שתשארי עם רמת אמונה ותקשורת עם אלוקים -רדודים ,לא מספקים ,שטחיים.

תתפסי את עצמך בידייך , ותתני לעצמך תשובות!!
אל תתני לשטחיות להשתלט עלייך !

3) תגידי, יש אלוקים או אין אלוקים ?????

אם את מגיעה למסקנה שאין אלוקים אל תקראי את ההמשך
תכתבי לי ואני אתן לך את ההוכחות.

אם את מגיעה למסקנה שיש אלוקים ,אז ,את צריכה לדעת שכל חויה של התחברות אל האלוקים דורשת ממך:
-- נאמנות,
-- נתינה עד כלות ,
-- דבקות,
-- אומץ .

אי אפשר לך לשבת בחיבוק ידיים ו.."להתחבר ".
כל התחברות מצריכה הקרבה ,נתינה ,וויתור ומאמץ.

המאמץ הראשון- להחליט,להחליט.
המאמץ השני -לבחור לאיזה חברה את משתייכת.
המאמץ השלישי-לצאת לדרך לדרכך שלך.

אני חייב לומר מילה על ה "חבר'ה " שחיים בשקר והם מנסים למכור לך אותו- מה זאת אומרת שהם יתחתנו יהיה להם בית דתי?
תחשבי על השקר שקיים במשפט הזה!
הם חיים בשקר עצמי!!!!
הם פוסחים על שני הסעיפים!!
אל תלכי בדרך שלהם, תצילי את עצמך את יכולה.

היי כמו עץ שתול על מים ,
שורש מבקש,
היי כסנה מול השמיים ,
בו בוערת אש,
תשאפי אל מילת אמת,
שכח בה לתת,
לשאת פנים אל המחר.

ממליץ לך לקרוא את הספר "עלמה אבדה" של שרגא פישרמן.

בברכה,

עוזיאל