אלמנה וכיסוי ראש

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 07/05/07 10:31 יט באייר התשסז

שאלה

האים נהוג שאלמנה תמשיך עם כיסוי ראש שהיא הולכת לבית כנסת או אירועים אחרים? האים יש הבדל בין השנה ראשונה אחרי פטירת בעלה ואחר כך?

תשובה

שלום וברכה!

מעיקר הדין כפי שנפסק בהלכה אלמנה ממשיכה לשים כיסוי ראש בדיוק כמו שהיא נהגה בחיי בעלה. אין הבדל בחובת כיסוי ראש בין נשואה, גרושה או אלמנה. ברם, אם כיסוי ראש מאד מפריע למציאת שידוך, ניתן להקל ולהוריד אותו למעט הליכה לבית הכנסת ותפילה.

בהלכה הזאת אין שום הבדל אם מדובר בשנה ראשונה אחרי פטירת הבעל לבין אחר כך.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון