אלוקים או הטבע

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/03/02 01:36 ז בניסן התשסב

שאלה

>בודאי שאנחנו לא יכולים לדעת הכל על העולם. >גם מה שאנחנו יודעים הוא כחצי טיפה של מים לא >רק ביחס לכנרת החביבה אלא אפילו ביחס לים >התיכון או לכל האוקינוסים גם יחד.

אני מסכים עם כך שההבנה שלנו אינה מושלמת ואף מעטה.

>מסקנה - אל תזלזל במשל של תפילת הדרך הוא >נכון על אף שהוא לא הכל.

אני לא זלזלתי במשל של תפילת הדרך, אני טוען שהטענה שזה אומר שזה מעשה ידי שמיים אינה וודאית.

>אבל יש משהו מאוד מאוד חשוב שצריך לשים אליו >לב.

>אנחנו קטנים בהשגה וזה נכון. אבל במעט שיש >לנו אנחנו מסוגלים להבין במשהו את הראש של >אלוקים!!

ואולי לא את הראש של אלוקים, ואולי את ה"ראש" של הטבע?

תשובה

אמר לי פעם ראש הישיבה שלי: זה לא משנה כל כך מה שם תקרא לו. קרא לו "אלוקים" קרא לו "הטבע" קרא לו איך שתרצה, העיקר תתיחס למהות. והמהות הזו היא חכמה עצומה כמעט אין סופית.
אם כך אתה יכול לראות שבענין הזה אין מחלוקת.

אם אתה רוצה אז "הראש של הטבע" - זה ביטוי נחמד גם בשבילי.
אבל תודה שהחכמה של הראש הזה היא משהו מאוד עליון וגדול מאיתנו אלפי מונים.
ויש לנו הבנה בראש הזה שהוא לא רק עכשיו אלא גם עתידני.

זה בדיוק מה שהתכוונתי!!

בהצלחה