אכילת קטניות לחולה שאין בו סכנה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/04/11 12:11 יג בניסן התשעא

שאלה

ב"ה

שלום רב

בהמשך לשאלתי מאתמול- ביתי איננה מאובחנת כחולת צליאק אלא רק בעלת רגישות לקמחים שונים. האם עדיין ההיתר לאכילת קטניות תקף?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כל חולה, גם חולה שאין בו סכנה, מותר בקטניות אם הדבר חשוב לבריאותו.

הגדרה של חולה שאין בו סכנה כוללת מי שסובל מכאב עד שנחלש כל גופו. כלומר לא תחושת כאב מקומי קל, אלא כאב שמעיק ומכביד על ההתנהלות הכללית של אדם.

כל ילד עד גיל תשע עשר הוא בחזקת חולה שאין בו סכנה.

אם אכילת מצה וכד' מביאה את הבת שלך לסבל, ואין דברים אחרים ללא קטניות שמתאימים לה למאכל, אזי מותר לה קטניות.

חג שמח