אכילת מצות רכות בפסח לאשכנזים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/03/02 09:32 ו בניסן התשסב

שאלה

בשעה טובה אחותי מתחתנת בימים אלו, והחתן הוא תימני. כידוע (לפחות חלק מן) התימנים אוכלים מצות רכות (אותן ניתן לגלגל כמו "לאפה"). שאלתי היא האם מותר לאשכנזים לאכול מצות אלו בסיטואציה זו של קירוב משפחות (או אולי אפילו בכלל אין כל בעיה עם אכילתן).

פסח כשר ושמח, ושנזכה לגאולה בניסן השתא.

יישר כח!

תשובה

בס"ד

אני יודע שזה קשה לחלק מהאשכנזים שהורגלו רק במצות קשות. אבל אין בזה שום חשש של מנהג או איסור כל שהוא. להפך הן הרבה יותר טעימות ומקיימים איתם את מצוות עונג יום טוב למהדרין.
ועוד כדאי לדעת כי גם האשכנזים היו עושים כן בימי קדם. כשהיו אופים את הלחם בבית.

חג שמח