אכילה לפני תפילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/09/05 08:20 א באלול התשסה

שאלה

כבוד הרב!

האם מותר לאכול לפני תפילת שחרית אני רוצה להדגיש שאני מתעוררת עם בטן מקרקרת וחייבת לאכול פרוסת לחם אחרת אני אסבול לכן רציתי לדעת אם מותר לי לאכול לפני התפילה ?

תשובה

בס"ד

מי שבאמת "רעב" הוא בגדר "חולה".

אבל שאלי את עצמך האם את באמת לא יכולה להתפלל בלי לאכול משהו?
אם היה לך משהו אחר חשוב - האם היית דוחה אותו כדי לאכול? או שרק תפילה נדחית מפני האוכל?

ואם את חייבת.
אולי תסתפקי בעוגה?
אולי בכוס קפה או מיץ?

בכל מקרה אם את ממש חייבת - תברכי לפני כן "ברכות השחר" בשלמות. תאכלי מה שאת ממש חייבת ואחר כך תתפללי.

בהצלחה