אכילה ושתיה לאחר ברכת המזון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/10/18 16:34 יד בחשון התשעט

שאלה

שלום,

אם בסיום הארוחה יש לפניי קפה ועוגה למשל או פירות ואני רוצה לברך ברכת המזון ואז מיד לאכול מהם(אולי באותו השולחן ואולי בחדר אחר),האם צריך לאחר הארוחה לברך עליהם ברכה ראשונה ואחרונה?

בד"כ קורה שאני כבר מתחיל לשתות למשל את הקפה(או את העוגה או הפרי) לפני ברכת המזון ומסיים אותו לאחר ברכת המזון.מה הדין אז(אם התכוונתי בבירור שאמשיך לאוכלו ושברכת המזון לא תפטור אותו).

תודה מראש!

תשובה

שלום!

אם אתה רוצה לאכול מהם מיד, למה שלא תמתין עם ברכת המזון עד לאחר הקפה והעוגה?

במצב כזה שאתה יודע שאתה עומד מיד לאכול שוב ובכל זאת אתה מברך ברכה אחרונה - נוצר ריבוי ברכות שלא לצורך, וזה נקרא בהלכה איסור "ברכה שאינה צריכה".

כל טוב!