אכילה ושתיה בבוקר שבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/02/07 01:08 כז בשבט התשסז

שאלה

שלום רציתי לדעת בבקשה מה ההלכה לנשים לגבי אכילה ושתיה בבוקר שבת לפני הקידוש (לספרדים)

תודה רבה

תשובה

ב"ה

שלום.

אם את הולכת להתפלל בשבת בבוקר אז עדיין לא חל עליך חובת קידוש ואת יכולה לשתות כוס תה או קפה או לאכול פרי לפני התפילה בכדי שתהיה לך את האפשרות לכוון יותר טוב ולהתרכז בתפילה בלי כאב ראש.

אם את לא הולכת להתפלל בשבת בבוקר אז חל עליך חובת קידוש ואת צריכה לקדש טרם תשתי או תאכלי עוגה.

שבת שלום,

עוזיאל אליהו,

.