אי שקט

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/12/12 19:18 ג בטבת התשעג

שאלה

משום מה, מאוד מפריע לי שבזמן תפילת עמידה יש אנשים שמוחאים כף, או מרשים לעצמם בר"ח תוך כדי תפילה להכריז "יעלה ויבוא" , או לפהק בקולי קולות רחמנא ליצלן!

שלא לדבר על כך שידיד נפש או לכה דודי בקבלת שבת מזמרים בזיוף נוראי וצורם לאוזן...

אני, אמנם, מנסה להתעלם, מנסה להתגבר על הרעשים האלה, אבל כל פעם מחדש מרגיש את ההפרעה הקשה בריכוז בתפילה שלי.

איך להתמודד?

בברכה -

תשובה

בס"ד
שלום רב,

גם אני מרגיש פערים גדולים בין בתי כנסת שונים: יש מקומות שהנורמה היא של דממה מוחלטת בשעת התפילה (בודאי בזמן עמידה). יש מקומות רבים בהם הנורמה מזלזלת בכבוד התפילה. מלבד הדברים שאתה מזכיר, הורים מביאים תינוקות לבית הכנסת וזה מוקד נוסף לרעש שפוגם באפשרות להתפלל כראוי.

אפשר להאבק על אוירה ראויה יותר בבית הכנסת - אבל מאבק זה מחייב עבודת הסברה עצומה. הרבה פעמים המאבק מעורר דינמיקה של מחלוקת ומביא יותר קללה מברכה.
לכן ההמלצה שלי היא לתת מענה פסיבי: להשתדל להתרכז בתפילה ולהתעלם מהסביבה - אם גם זה לא עוזר, אז להשתמש באטמי אוזניים...