אי שמירת נגיעה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/10/13 19:36 ה בחשון התשעד

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני רוצה לדעת איזה חטא זה נקרא אי שמירת נגיעה בין בת לבן לפני חתונה ואם קיימו יחסים לא ממש מלאין איזה חטא זה ואיך בת עושה על זה תשובה.

נ.ב. כבר שלחתי את השאלה הזו לפני כמה ימים ולא ענו ע"כ חשבתי שאולי לא רוצים לעלות לאתר נושאים כאלה אז אשמח אם בכל אופן תוכלו לענות לי בתיבת המסרים זה מאד חשוב לי.

תודה רבה!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

כתוב בתורה בספר ויקרא יח ו: איש איש אל כל שאר בשרו לא תקרבו לגלות ערוה אני ה'"
ןבפסוק יט: ואלאישה בנידת טומאתה לא תקרב לגלות ערוה.
כלומר אסור לקרב לערוה הן מגע והן ביאה.

נפסק ברמב"ם הלכות איסורי ביאה פרק כא הלכה א

כל הבא על ערווה מן העריות דרך אברים, או שחיבק ונישק דרך תאווה ונהנה בקירוב בשר*הרי זה לוקה מן התורה: שנאמר "לבלתי עשות מחוקות התועבות" (ויקרא יח,ל); ונאמר "לא תקרבו לגלות ערווה" (ויקרא יח,ו), כלומר לא תקרבו לדברים המביאין לידי גילוי ערווה.

מי שבר על כך צריך לעשות תשובה, ראשית לכל להפסיק לעשות זאת ולקבל על עצמו לא לעשות בעתיד.

צריך גם להתחרט על העבר ולהתודות לפני ה'.

ואחרי כל זאת לשוב ללמוד תורה ובמיוחד מוסר שאלו הדברים מטהרים את האדם ומרחיקים מן החטא.

בברכה רבה

דני ארגמן