אי הסכמה על שם הילדה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/08/14 15:35 טו באב התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום ,

ברצוני לשאול האם ניתן להחליף שם לתינוקת שכבר בת חודשיים ?

אינני שלמה עם השם שנבחר עבורה - ליה.

אני מרגישה שאני לא מצליחה להתחבר לשם של הילדה, בעלי בניגוד אליי אין לו כל בעיה הוא דווקא מתחבר לשם ודיי מתעקש לא לשנות כיוון שמאמין שזה לא טוב לשנות שם שנקבע. האם זה נכון? גם אם אינני מתחברת לשם? לא כדאי להחליפו?

תחילה חשבתי על השם רומי ובגלל שאמרו לי שהשם לא טוב החלטנו בסופו של דבר לקרוא לה ליה.

האם אוכל או כדאי להחליף את שמה לשם "רוני" או "יהל" (אותם אותיות כמו ליה רק הפוך) ??

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את שואלת על שינוי שם אבל זו לא נראית הבעיה האמתית.
את מעידה על חוסר ההסכמה בינך ובין בעלך. מתברר שמראש את רצית שם אחר והצעתך נדחתה.
יתכן שהקושי שלך עם השם 'ליה' איננו בשם של הילדה אלא בקושי שלך עם בעלך, השם מעורר בך התנגדות ל'נצחון' שבעלך 'נצח' אותך בקביעת השם של הילד.

בעיות לא נפתרות בשינוי שם.
שינוי שם בלי הסכמה של בעלך יעצים ויחריף את המתח.
אני מציע לך לברר תחילה עם עצמך מה את מרגישה כלפי בעלך בנושא השם של הילדה.
לאחר מכן לברר היטב היטב עם בעלך את הנושא (אני בכלל לא בטוח שההתעקשות שלו היא רק בגלל שלא טוב לשנות שם שנקבע...)

נראה לי שאם תהיה אהבה ואחוה, שלום ורעות בינך לבין בעלך, יהיה לך קל ופשוט לקבל את השם.

נ.ב.
יש פתרון חילופי - לתת כינוי חיבה.
במקרה שלכם אפשר לנסות את הכינויים:
ליה = לילי
ליה = יהלי
כך את יכולה לקרוא בשם החיבה שבחרת ללא כל עימות על השם הרשמי של הילדה.