אישי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/04/13 17:59 א באייר התשעג

שאלה

שלום, יש לי אחות קטנה בת 14 בערך שעושה הרבה בלגן במשפחה.. היא רבה עם ההורים שלי כל הזמן מדברת אלהם לא יפה ומשקרת להם הרבה מאוד.. עכשיו יש לה חבר חדש שההורים שלי לא אוהבים אותו כי הוא מעשן יש לו תיק במשטרה ובגלל עוד כמה דברים .. אחותי לא מקשיבה להם והולכת איתו ומשקרת להם שהיא לא ועכשיו אני והיא בערך באותו גיל אז אני יודע מה היא עושה והיא יודעת מה אני עושה ובזמן האחרון יש שמועות שהחבר שלה עושה איתה דברים שלא עושים בגילאים כאלה וזה הורג אותי ביקשתי ממנה להפרד ממנו והיא לא רוצה לבנתיים אנשים מפיצים שמועות ואני שומע את זה ומתבייש כי יודעים שזאת אחותי .. מה אני יעשה ? יש איזה תפילה מיוחדת להפריד בינהם? אין לי שום דבר נגד החבר שלה אבל אני לא יכול לתת לה להסתובב איתו פשוט לא יכול ..

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

זה התפקיד של ההורים, אי אפשר לכעוס על אחות ולצפות שהיא תשמע לקולך לא בגיל הזה ולא בענינים אלו.

אין תפילה מיוחדת אבל תוכל לקרא תהילים להצלחת הרוחנית והגשמית. השקעה כזו יכולה גם לקרב ביניכם אם היא באה מתוך ישוב הדעת.

בברכה,

דני ארגמן