אישות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/02/13 11:42 ל בשבט התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב, בעלי אמר לי אתמול וסליחה על המילים, שאיני... בעיניו, כבר תקופה שאני מנסה לרצות אותו ומרגישה שאיני מצליחה לעמוד בדרישות שלו, אני יודעת שהוא מרגיש מתוסכל מאוד וגם אני, נמאס לי לשמוע כמה אני גרועה... אני פגועה עד עמקי נישמתי, אני יודעת שאומרים שלא טוב להעניש בעל שלא ירגיש שאני לא אוהבת אותו יותר אך לא מדובר בלהעניש, איני רוצה להיפגע שוב... זוהי חובתי להרחיקו מהרע ולספק את צרכיו, אך מה אם אני לא מצליחה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את כותבת: "זוהי חובתי להרחיקו מהרע ולספק את צרכיו, אך מה אם אני לא מצליחה?".
שתי תשובות בדבר:
1. זה שאת לא מצליחה - זו לא אשמתך אלא אשמת בעלך שהוא מתרחק ממך.
2. החובות שלך אינם חד צדדיים. יש בזוגיות התחייבות הדדית. כאשר איש עומד בחובותיו גם האישה חייבת, אבל לא כאשר איש פוגע באישה.
אסור לך להסכים שהדברים ימשכו כך. הפתרון איננו ריצוי של בעלך. גם לא להלחם או להעניש אותו בחזרה. הפתרון הוא לדרוש באופן חד משמעי שתלכו לטיפול זוגי.
אפשר לקוות שההתנהגות של בעלך לא באה מתוך רשעות אלא מתוך איזה שהם סיבוכים רגשיים. אבל הדיבורים והמעשים שלו יוצרים סבל, מתח וקושי בלתי נסבלים בקשר שלכם.
לכן חייבים ללכת ליעוץ זוגי שיסייע לכם לגלות מה שורש הקשיים שלכם וידריך אתכם לתקשורת נכונה ונעימה יותר.
יכול להיות שבעלך יבהל מהרעיון של טיפול זוגי לכן צריך להסביר לו בנחת וברוגע שזה לא נגדו אלא לטובת שניכם.
אם את לא מרגישה מספיק בטוחה כדי לחולל את השינוי את יכולה לפנות בעצמך ליעוץ זוגי ולבקש הדרכה כיצד תוכלי להסביר ולהביא גם את בעלך אל היעוץ.
בברכה ובהצלחה.