אישות עם חבר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/11/12 22:38 כג בחשון התשעג

שאלה

אני וחבר שלי כבר יוצאים שלוש שנים, עדיין לא מאורסים , שנינו אנשים מאמינים, יש לנו הרבה קשיים בקשר בעיקר המרחק ביננו, אנו מתארים פעם פעמיים בשבוע , שאלתי קשורה לעיניין נידה, האם יש לשמור על נידה אם איננו נשואים עדיין, אני מאד מכבדת את חבר שלי למרות שמאד קשה לי עם זה, הוא מעוניין שנשמור נגיעה בעת המחזור. כיצד צריך לנהוג מבחינה הלכתית.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מבחינה הלכתית צריך להתחתן. אין פתרון אחר!

אין שום ערך לשמירת נגיעה בימי המחזור בלבד.
אישה שלא טבלה במועדה, היא נידה עד שתטבול והשוכב איתה חייב כרת.
לפנויות אין כיום אפשרות לטבול במקווה (כדי למנוע פריצות בעם).
לכן אם זוג רוצה לחיות כזוג, עליו להיות זוג נשוי כדת משה וישראל.