אישה וציצית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/02/07 15:14 ה באדר התשסז

שאלה

הרב עוזיאל אליהו שלום.

קניתי טלית קטן ובנפרד קניתי את הפתילים ותכננתי שביום שישי אני יטיל את הציציות בטלית.

עד כאן הכל בסדר אבא שלי רצה לעשות לי הפתעה והוא גייס את כל המשפחה (שכתי לכתוב שהאחים שלי הגדולים יודעים לקשור את הציציות) והם הכינו לי את זה. אכשו הם אמרו לי שגם אחותי עשתה חלק מהקשירות ואני שואל האם זה בסדר?

תודה לרב משה עמיחי .

תשובה

ב"ה

שלום.

נפסקה ההלכה בשו"ע או"ח סימן יד סעיף א' "ציצית שעשאן גוי פסול דכתיב דבר אל בני ישראל והאשה כשרה לעשותן" והרמ"א מעיר שאם הדבר נעשה כבר אז זה בסדר.

אשריך שאתה לובש ציצית ומוקף באור המצווה. וזו מצווה שהיו שותפים בה בני המשפחה שלך שטרחו ועמלו והכינו לך טלית נאה .

אל תשכח לברך שהחיינו בשמחה,

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.