אישה בהריון צום כיפור

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 25/09/19 11:14 כה באלול התשעט

שאלה

אישה בחודשים הראשונים להריון האם צריכה לצום ביום הכיפורים?

תשובה

לשואלת שלום

שמח לשמוע על הבשורה, יהי רצון שתזכי להריון תקין וללידה קלה בעיתה ובזמנה. אמן.

מעוברת צריכה לצום בכיפור.

אמנם, אם באמצע הצום המעוברת תרגיש שהיא נכנסת למצב *מסוכן*, תשתה ותאכל.

במקרים מיוחדים, של היריון שנמצא בסיכון, וכן בשבועות הראשונים להיריון בעזרת מבחנה, בהתייעצות עם רופא ירא שמיים - מותר לשתות, ועדיף שתשתה ´לשיעורים´.

אינני רופא, אך חשוב לדעת שממחקרים מקיפים שנעשו בארץ ובחו"ל, התברר ש *הצום אינו מעלה את הסיכון להפלה*. ורק לעיתים נדירות הצום עלול לזרז לידה בחודש התשיעי, ואין בכך סכנת נפשות.

(מקורות: פסחים נד, ב | שו"ע תריז, א | ציץ אליעזר יז, כ, ד | נשמת אברהם תריז, א | מכון פועה - כנס תשע"ו)

בהצלחה רבה ובשורות טובות!