אישה אסורה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/02/13 17:08 כג בשבט התשעג

שאלה

ברצוני לשאול האם אישה אסורה יכולה להביא ילדים מהגבר האסור עלייה והאם זה ילד ממזר?

תשובה

שלום!

אישה שאסורה בחיתון עם גבר אחר - ילדים הנולדים מיחסים אסורים כאלה יהיו ממזרים ועליהם נאמר: "דמעת העשוקים ואין להם מנחם" - בגלל חטא ההורים הילד בקושי ואין לו פתרון.

אישה שאינה אסורה בחיתון אלא אסורה מסיבות זמניות (נידה) - ילדים שיוולדו מיחסים ביניהם יהיו מותרים בחיתון, אך יש להם פגם רוחני של "בני הנידה".

כל בעילה אסורה היא עוון חמור שצריך תיקונים גדולים, והאריכו בכך בספרים הקדושים.

כל טוב!