אירוח יהודים בשבת בארצות הברית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/07/07 00:23 יט בתמוז התשסז

שאלה

אני נמצאת בשליחות בארצות הברית כבר שנה ומתחבטת בשאלה של אירוח לשבת של משפחות נישואי תערובת או יהודים שלא טעמו טעם שבת ויהדות. אין לי בעיה להזמין אותם לשבת שלמה. הבעיה היא ששבת שלמה זה יותר מידי בעבורם והם רוצים לבוא לארוחה אחת וגרים רחוק מאוד. האם מותר להזמין למרות שברור שיבואו ויחזרו עם רכב בשבת ?

אני מאוד רוצה לקרב אותם ולדעתי אירוח בשבת יכול לתרום הרבה.

תשובה

ב"ה

ראשית נברך אכם בברכת חזק ואמץ על העבודה בחשובה שאתם עושים בארצון הנכר. יהי רצון שחפץ ה' בידים יצלח ןתזכו לזכות את עם ישראל להתקרב לארץ ישראל ואפילו הדבר הזה בלבד יש בכוחו להשפיע על טהרת הלב וקדושת הנשמה. שהרי ארץ ישראל מנשלה לחלב ולדבש שהמיוחד בהם שהם היו אבר אחר והפכו בתהליך פשוט לחב ולדבש .יש בכוחה של ארץ הקודש להכניס קדושת ארץ ישראל בעם ישראל .

ובאשר לשאלתך: מצווה גדולה לקרבם בעבותות של אהבה!!
וצריך להזמין אותם לשבות שבת שלמה מזמן הדלקת נרות ועד צאת השבת ולבנות להם תוכנית אטרקטיבית ש"תמשוך" אותם . תוכנית שכוללת פעילות חוויתית ופרוסה על פני כל השבת.
ואם תהיה משפחה שתרצה לעזוב באמצע השבת זה העיניין שלהם .זה לא דבר שקשור אליכם.

וכדאי לעמוד בקש עם מכון הגיור במקום ולקבל מהם הנחיות כיצד לפעול.

ועיינו גם בשתובתי "לארח חילוני לשבת" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/28707
"מי אחראי שיהיה טוב החילונים או הדתיים" :
https://www.kipa.co.il/ask/show/16539

בהצלחה,
עוזיאל אליהו,

.