אירוח בי״ז בתמוז בביתי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/06/13 13:00 יז בתמוז התשעג

שאלה

שלום, צום קל ומועיל! רציתי לדעת האם אני יכולה לארח חברה היום בצום- אשר איננה צמה ( לא מעוניינת) בשתיה ובדבר מאכל? שהרי זה איננו צום חובה כיום כיפור ותשעה באב, ואני בכל אפן רוצה לזכות במצוות ״ הכנסת אורחים״. תודה לרב

תשובה

שלום!

אין לעשות כן. צום י"ז בתמוז הוא צום חובה, כיוון שקיבלוהו עליו ישראל, ואי אפשר להחליט אם אני מעוניין או לא. לכן גם סיוע לאדם ובפרט הצעת אוכל ושתייה היא שותפות בעבירה שלו. מצוות הכנסת אורחים כוללת לדאוג לאורח גם באופן רוחני.

כל טוב!