אירוח אשכנזים אצל עדות המזרח בפסח

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 30/03/08 10:28 כג באדר ב'

שאלה

שלום רב

אנחנו אשכנזים, אחותי נשואה לבחור תימני. הורי אוכלים שרויה בפסח אך כמובן לא אוכלים קטניות. היחסים עם אחותי ובעלה אינם פשוטים וחיזוק הקשר חשוב. רציתי ליזום בפסח יום שבו נוכל לטייל יחד עם הורי ואחותי וגיסי בקרבת ביתם ואז להתארח אצלם לארוחת ערב. האם הדבר אפשרי? ואם כן כיצד יש לנהוג?

תודה רבה וחג שמח

תשובה

שלום רב
להתארח , אפשר, אבל לא לאכול קטניות. יש לזה משמעויות רבות כי בתבלינים רבים יש קטניות אם זה לא בהכשר אשכנזי.
ענ"ד הטוב ביותר הוא לעשות על האש, שם מביאים שמן שאינו קיטנית ותבלינים הכשרים ללא קטניות וקל הדבר.

חיים רטיג,
ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.