איראן תכה בנו?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/05/09 13:15 א בסיון התשסט

שאלה

חזרתי בתשובה לבד לפני כמה שנים.בעלי ומשפחתי לא דתיים ואנחנו גרים אצלהם כי אנחנו משפצים את ביתנו.כל הזמן יש בחדשות והם מדברים על זה על "האיום האירני".אני מאוד מאמינה ומשתדלת להתפלל על עם ישראל גם בעודי טובלת במקוה.

יש לי שני תינוקות והתחלתי לקבל "חרדה" בלילה מהמצב. הייתי רוצה לקבל חיזוק מאיזשהו רב (לא משנה מי) ולדעת האם יש ממה לפחד?או שלדעתו נעבור גם את זה..אני מניחה שיש רבנים שמדברים על זה בשיעורים ורציתי לדעת מה הם אומרים על המצב... אשמח לקבל חיזוק.

תודה רבה רבה ושבוע טוב וחודש טוב

תשובה

שלום

בעקרון, אנו יודעים ומאמינים שד' לא יטוש את עמו ואת נחלתו ולא יתן לכלל ישראל להפגע בצורה דרמטית. הנביאים מלאים מזה, החל ממשה וכלה במלאכי אחרון הנביאים, וכן חז"ל דיברו על זה בכל הדורות.

אנו מאמינים שמדינת ישראל היא התקיימות חזון הנביאים ושד' השיב ומשיב את ישראל לארצו לעצמאות מדינית ורוחנית.
הרב הרצוג זצ"ל, שהיה הרב הראשי לישראל, הצהיר כאשר התקרב רומל הנאצי לארץ ישראל ש 'לא יהיה חורבן שלישי'.
אמנם, הנביאים גם הבטיחו לנו נבואות קשות אם לא נהיה נאמנים לעצמנו, נאמנים לדבר ד' שבנו, לתורה. וזה עדיין תקף.

לכן, ודאי שד' לא יתן שאנו נכלה מעל פני האדמה. זה עיקר חשוב באמונת ישראל.
אך בה בעת, יתכן שלשם החזרת ישראל לדרך האמיתית לפעמים יש צורך במכה.

איננו נביאים ואיננו יודעים כיצד ד' יפעל.

אנו יודעים בודאות שד' לא מכאיב לעם ישראל ללא סיבה, ואנו יודעים בודאות שד' לא ישמידנו ולא יחליפנו באומה אחרת.
אנו גם יודעים שעל ידי תשובה לתורה ניתן לקרוע את הגזירות הרעות.
אך אנו יודעים באותה מידה שדרכו של ד' איננה לוותר לפושעים אלא לעודד תשובה אליו,ולפעמים ע"י יסורים.

ובסיכום, יתכן שאיראן תכה בישראל חלילה ויתכן שלא, אך ודאי עם ישראל מוגן ע"י ד', וודאי שעל ידי תשובה ניתן לשנות דברים.

על כן יש להתחזק בנאמנות לנשמה שלנו, היא התורה המגינה מכל צר, בד בבד עם חיזוק צה"ל והמדינה ומאבק דיפלומטי וכו'.

שנזכה להגאל גאולה במשפט וברחמים