איפור בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/10/03 13:27 יח בתשרי התשסד

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי בבקשה 3 שאלות:

1. אם אני מתאפרת כל יום בשבוע, {עיפרון בעיניים, ליפסטיק וכד' האם מותר לי להתאפר עם אלה גם בשבת?

2. מהו מהות האיסור של צחצוח שיניים בשבת? כלומר מה בעצם האיסור, המברשת או המשחה? האם מותר להשתמש במברשת בלי משחה, או במשחה בלי מברשת? שמעתי פעם שזה בגלל ששמא ירד דם, ולי תמיד יורד דם בצחצוח שיניים.

3.בכמה תפילות אישה מחוייבת ביום? אם אמרתי ברכות השחר בבוקר לפני אכילה, ובצהרים התפללתי מנחה, האם יצאתי ידי חובת תפילה? ואם ברכות השחר וערבית? אשמח אם תענה מהר ככל האפשר, העיניינים דחופים לי מאוד! בתודה ובברכת מועדים לשמחה.

עדינה.

תשובה

בס"ד

1- הדברים הללו הם צביעה - כמו צביעה על נייר רק פחות חמורה כיון שהם לא נועדו להשאר לתמיד.

2- הבעיה העקרית היא עם ירידת הדם שזה כמו כל פציעה אחרת. אם לא יורד דם ומשתמשים במי פה במקום במשחה אין בזה בעיות.

3- יש אומרים אחת ויש אומרים שלש תפילות. ולכן תשתדלי להתפלל את שלשתם ואם זה לא אפשרי - התפללי לפחות אחת. וראי:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=30320
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=25595

בהצלחה