איפה אלוקים ??

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/01/03 01:08 ד בשבט התשסג

שאלה

לכבוד הרב-

חברותי שואלות אותי שאלה כביכול פשוטה,אך אני לא יודעת את התשובה...

השאלה היא-

איפה אלוהים?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אלוקים נמצא בכל מקום "שנותנים" לו להכנס.

יש אין ספור שניות ורגעי זמן שאת יכולה לפגוש אותו אך כנראה שאת עוצמת את העיניים באותו רגע.

אני מכיר "כלה" שכל כך רצתה לפגוש את "החתן "שלה וכל כך השתוקקה לראות אותו אז....
ברגע שזה התאפשר היא לא קמה לפתוח את הדלת כדי שהוא יכנס ....
נכון אני מתכוון לשיר השירים:

ב) אֲנִי יְשֵׁנָה וְלִבִּי עֵר קוֹל דּוֹדִי דוֹפֵק פִּתְחִי לִי אֲחֹתִי רַעְיָתִי יוֹנָתִי תַמָּתִי שֶׁרֹּאשִׁי נִמְלָא טָל קְוֻצּוֹתַי רְסִיסֵי לָיְלָה:
(ג) פָּשַׁטְתִּי אֶת כֻּתָּנְתִּי אֵיכָכָה אֶלְבָּשֶׁנָּה רָחַצְתִּי אֶת רַגְלַי אֵיכָכָה אֲטַנְּפֵם:
(ד) דּוֹדִי שָׁלַח יָדוֹ מִן הַחֹר וּמֵעַי הָמוּ עָלָיו:
(ה) קַמְתִּי אֲנִי לִפְתֹּחַ לְדוֹדִי וְיָדַי נָטְפוּ מוֹר וְאֶצְבְּעֹתַי מוֹר עֹבֵר עַל כַּפּוֹת הַמַּנְעוּל:
(ו) פָּתַחְתִּי אֲנִי לְדוֹדִי וְדוֹדִי חָמַק עָבָר נַפְשִׁי יָצְאָה בְדַבְּרוֹ בִּקַּשְׁתִּיהוּ וְלֹא מְצָאתִיהוּ קְרָאתִיו וְלֹא עָנָנִי:

איזה פספוס!!!!!

דעי לך כי במקום שנגמר השכל מתחילה האמונה.

אמונה זה מעל השכל לא צריך הוכחות כדי להאמין.
האמונה טבועה באדם .
כמו שאדם לא מבקש הוכחה מאבא שלו שהוא אכן האבא שלו ,כי הוא מאמין שכך היא המציאות.

אם האדם שואל את עצמו שאלות אמת והוא מחפש תשובות אמת אז מהר מאוד הוא ימצא את ההוכחה שיש אלוקים.

אבל אני לא יכול להתאפק מלשאול אז איך יש עולם כ"כ חכם ומתוחכם?
ואיך יש מרחבי חלל אינסופיים מסודרים להפליא?

עייני עוד ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=11465

בברכה ,

עוזיאל