איפה אלוקים?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/06/13 18:06 יח בתמוז התשעג

שאלה

השנה ממש ממש התחזקתי.

והשנה קרו לי את המשברים הכי גדולים....

אני במשברים ואני מנסה כל הזמן לעלות ולא מצליחה . אני מיואשת. אני בתחתית לגמרי לגמרי. רבתי עם משפחה . אין לי חברות. אין לימוודים. לא מצליחה בכלום. אני מתחילה להאמין שאני מבזבזת את הזמן שליי...הרי תמיד אמרו לי שצריך להתפפלל שה' יעזור אבל גם אנחנו צריכים לעשות מאמץ. אני עשיתי ועוד איך עשיתי. אז איפה אלוהים?

אולי זה סתם כדי שיהיה לי במה להחזיק ? הרי בלי אלוקים והאמונה שיהיה בסדר ממזמן הייתי קורסת יותר...אז אלוהים סתם אשליה כדי שאנשים יחזיקו מעמד? אני לא רוצה לחיות באשליות....

תשובה

בס"ד
שלום רב,

למשברים, לכשלונות ולקשיים, יש סיבות שונות ומגוונות, לכן לא נוכל להכנס לדיון בנושא.

אבל על הציפיות שלך מד', על האכזבה שלך בעקבות ההתחזקות ובעקבות התפילות על כך נוכל לדבר.
צריך לשנות את נקודת המוצא. לא לחשוב שהמטרה בחיים היא השלווה והנחת ואלוקים צריך לעזור לנו להגיע לכך.
אלוקים לא בא כדי להקל עליך את החיים, הוא נמצא כדי להרים אותך למקומות היותר גבוהים וגדולים.

לדמויות הכי גדולות בתנ"ך היו חיים סוערים וקשים הם היו רחוקים מאוד משלווה. אבל הם הגיעו למדרגות רוחניות נשגבות.

הזכרי רגע בקורות החיים של אברהם ושרה, יצחק ורבקה, יעקב עם רחל ולאה, יהודה, יוסף, משה, אהרון, יהושע, דוד, שלמה...
הם נחשבים לדמויות המופת שלנו, לא בגלל שזכו לשלווה אלא בגלל שידעו להתמודד עם הקשיים העצומים שהיו להם: מצבי משבר נוראים. בכל אלו מצאו כוח להמשיך לדבוק בדרך האמת, ללכת בדרך ד'.
מאמין אמיתי יודע שהקב"ה בכלל לא מתכוון להעניק לו חיים ב-'גן עדן', בשלווה ונועם. החלום על חיים שלוים, קלים ונוחים, זה חלום ששיך לעולם המערבי החילוני. זה לא החלום של איש אמונה.
המאמין יודע שנולד כדי להתמודד עם קשיים מתוך דבקות בדרך ד' - להשתדל, להתאמץ לעיתים אפילו ל-'הקרע' יחד עם זאת לדבוק בדרכי אמת וחסד.
ואם נופלים ונכשלים מבקשים תקומה ותיקון וממשכים הלאה.
האמונה לא מבטיחה חיים קלים, לא מבטיחה הצלחה בחיים ולא מבטיחה שלווה.
האדם המאמין חי את חייו עם הקשיים שיש בחיים, עם המשברים שיש בחיים ועם כל הכשלונות והסערות שהקב"ה מביא עלינו.

רבי נחמן מלמדנו שהיאוש הוא הופעה של היצר הרע. היאוש יכול רק להרוס ולהכשיל. אסור לתת שום מקום ליאוש.
ההיפך מהיאוש זו האמונה, אמונה באלוקים ואמונה בעצמך, ביכולת שלך לקחת אחריות ולהתגבר.
אני מצטט ממך:
"רבתי עם משפחה. אין לי חברות. אין לימוודים. לא מצליחה בכלום. אני מתחילה להאמין שאני מבזבזת את הזמן שלי..."
עכשיו תתרחקי מהיאוש והכשלון ותחשבי במושגים של אמונה והצלחה:
רבת עם המשפחה - תתפייסי!
אין לך חברות - תמצאי חברה!
אין לימודים - תלמדי!
לא מצליחה בכלום - תמצאי משהו אחד להצליח.
מבזבזת את הזמן - תעשי משהו שאת מאמינה בו.

האמת היא שלא מצפים ממך למהפכה. אי אפשר שביום אחד הכל ישתנה לטובה.
בשביל לעשות מהפכה צריך הרבה כוח - ואין לך כרגע הרבה כוח.
אבל כן אפשר לשנות כיוון.
אפשר לעשות שינוי קטן - גם עם מעט כוח, זה מה שאת יכולה לעשות.
לחשוב איך תהיה לך לפחות חברה אחת.
איך תוכלי ללמוד משהו אחד שיותר קל לך ולהצליח בו.
להתחיל לחשוב כיצד לתקן ולהצליח בדברים.
את יכולה לחשוב בדרך בריאה ובונה - זה שינוי אפשרי שיעלה אותך על הדרך הנכונה.
בברכה ובהצלחה!