איסור נגיעה

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/02/02 04:38 כב בשבט התשסב

שאלה

אני לומדת פסנתר עם מורה והערתי לו כמה פעמיים על זה שאני לא נוגעת בבנים בכמה שיותר עדינות אבל הוא כל הזמן שוכח ואיך שהוא יוצא שהוא נוגע בי מה לעשות?!

תשובה

ב"ה

שירה,

ברכת ה' עליך!

ברמה העקרונית, אם אין כוונה מעשית של המורה לגעת בך מצד עצם הנאת הנגיעה אלא רק כחלק מהלמידה, אין בכך איסור. בה בעת, ברור שאין זה מדרכי הצניעות ולכן יש עדיפות גדולה ללימוד עם מורה (אשה) או עם מורה המבין את ערכה של ההקפדה על ההלכה. אין לי ספק שעלייך להזכיר עוד ועוד עד שהמורה יפנים את הענין.

בברכה,

שי