איסור נגיעה לחובש

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/03/02 02:21 כב באדר התשסב

שאלה

שלום רב!!!

אני בן אדם דתי ואסור לי לגעת בבנות משום איסור נגיעה ואני גם מתנדב במד"א האם מותר לי בעת הגשת טיפול של פגועות לגעת בהם?

תשובה

בס"ד

מותר לגעת רק במה שהכרחי.
אם אתה רואה שזה מביא אותך להרהורים של תאוה, וכגון שמדובר בבחורה צעירה וכד' - אל תעשה זאת אתה. חפש מתנדבת שתעשה זאת במקומך.
סיבת ההיתר היא שכשאדם עוסק בעבודתו הוא אינו חושב על הנשים ועל התאוות. אם ההגיון הזה פועל עליך - מות לך לטפל בהן. אם אתה מרגיש שזה מפריע לך - חפש לעזור לעם ישראל בדרך אחרת.
בגמרא מסופר על רופא אחד שהיה מרפא עם כפפות וכד'. בודאי שלא תמיד כך הוא היה יכול לפעול. אבל בכל מקום שאפשר לצמצמם מגע - מצמצמים. ואז גם המגע ההכרחי לא מפריע.

כמובן שכשמדובר בפיקוח נפש - אל תחפש כלום. אבל בחבישת פציעות קלות - עשה כנ"ל.