איסור נגיעה בחולה שאין בו סכנה(?)

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/07/02 18:09 כח בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב היקר!

מאז ומתמיד ישתבח שמו- שמרתי והקפדתי לבל אגע בבנים.

ידידי הטוב כבן 23 סובל מדלקות פרקים שונות

ובסלנג ניתן לומר שהגוף שלו די "מפורק"-

זזו לו שתי חוליות בגב והוא סובל מכאבים תמידים.

לאחרונה יצא לי לבקר בביתו ולשהות אצלו עד שעת לילה מאוחרת בה כולם ישנו.

מסתבר שיש איזו משחה מסוימת לגב שלו אשר בלעדיה הוא אינו יכול לעבור את היום ולתפקד בגלל הכאבים שהיא משככת.

היות וכל בני הבית היו ישנים הוא ביקש ממני למרוח לו אותה סמוך לשנתו.

נעניתי מחוסר ברירה ורגשות מצפון(- מה יקרה לבחור אם לא ימרחו לו את המשחה?).

יש לציין שאחיו אשר בד"כ מורח לו אותה לא ישן בבית באותו לילה.

למרות הכל- אני מרגישה שלא נהגתי נכון עימו- אך מצד שני- האם הייתי אמורה לתת לו לסבול?

אנא כבוד הרב- חווה דעתך על הדרך בה נהגתי-

והעבר לי ביקרות הלכתית בונה לבל אכשל/ אכשיל בעתיד.

בציפיה לגאולה קרובה וישועות ונחמות לעם הקדוש אמן כן יהי רצון.

נערה יהודי-ה.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית יישר כוחך על שקיימת אחת מהמצוות החשובות ביהדות, מצוות ביקור חולים.

דעי לך כי יש פוסקים שמתירים נגיעה לצורך רפואה
דעתם מובאת בספר "שדי חמד" מערכת חו"כ אות יב'.
ויש פוסקים שאוסרים.

ההיתר לרופא לטפל הוא משום שאדם טרוד באומנותו,
כל מעייניהם של הרופא או אחות בבית החולים או מורה(נשוי) לבנות -הוא באומנות בה הם עסוקים .

ולכן שכמדובר באחות שזה המקצוע שלה ואין מישהו אחר שיעשה את זה - מותר.

אבל אם מדובר במציאות לא מיקצועית אלא מזדמנת,
ויש! כן יש מישהו אחר שיעשה זאת במקומך - לא כדאי לסמוך על ההיתר במקרה זה אפילו שמדובר בידיד"מפורק",
ובשעה מאוחרת בלילה.

יהי רצון שרופא כל בשר,
ישלח מזור ומרפא,
לכל ידידיו,

רפא צירם אל נאמן כי אתה רופא אומן,
שור חולשתם,ותן כוח לנפשם.

בברכה,

עוזיאל