איסור ללכת לחוף מעורב

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/08/02 13:56 ג באלול התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום!

התחברתי עם אחת בת גילי ואנחנו רק בתחילת הקשר

ותוך כדי השיחות שלנו היא סיפרה לי שהיא נוהגת

ללכת עם משפחתה לים מעורב.(כולל אבא)

דבר זה ממש כואב לי.

שאלתי היא איך לשכנע אותה שלא ללכת לים מעורב?

היא טוענת שהיא חייבת ללכת למעורב כדי לבלות עם כל משפחתה.

לעומתה אני טוען שכיוון שיש איסור ללכת לים מעורב היא צריכה לבלות עם משפחתה במקום אחר.

דבר זה לא משכנע אותה!

בבקשה תן לי עיצה כיצד להיתמודד עם בעיה זו.

אני ממש אוהב אותה ואני לא רוצה לאבד את הקשר איתה בגלל עברה זו.

תודה מראש

א.

תשובה

ב"ה

שלומות,

יש מצבים בהם אני חש שהויכוח לא נובע ממקום טהור אלה מתוך רצון להצדיק מצב קיים. אינני מכיר אדם אחד המכיר את רוח ההלכה, היודע "מה ה' אלוקינו שואל מעמנו" שאינו מבין אתה חומרה שיש בהליכה לים מעורב. מי שאומר זאת, לא אומר אמת! וכי לא ברור שהמתח המיני הנוצר בים אינו בריא. שהאוירה המשוחררת מובילה לטומאת המחשבה ולטשטוש הגבולות?
וכי לא ברור מה הנזק הצומח מההליכה לים?

אני לא מוצא לנכון להרחיב בעניין פשוט זה.

ובכלל, יש דברים שהם כל כך פשוטים שכל מילה מיותרת.

שי