אינטרנט וצ'אטים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/10/10 19:14 יג בחשון התשעא

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

האם לאדם חרדי מותר לגלוש ברחבי האינטרנט שעות ארוכות במשך היום ובמיוחד להשתתף בצ'אטים כתובים ואף קוליים, כאשר גברים ונשים משתתפים בו יחד, עם מוזיקה של חולין מזמרים/זמרות שונים והנושאים העולים במקום כזה, אינם בהכרח "צנועים".

אודה על תשובתך.

בשורות טובות.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ראשית אין הבדל בין אדם חרדי וכל אדם אחר - מה שמותר, מותר לכולם. מה שאסור, אסור לכולם.

שנית - יש דברים שהלב יודע. על כך נאמר המושג "נבל ברשות התורה". לא די בקיום המצוות כפי שהן כתובות בספר, צריך שהמצוות יהיו בסיס לחיים של יראת ד' ואהבת ד'.

לכן גם החרדי וגם כל יהודי אחר לא יכול לקיים מצוות באופן חיצוני בלבד, המצוות שהוא מקיים צריכות להיות מסגרת חיצונית לעולם פנימי שיש בו יראת שמים ואהבת אלקים. כל המצוות מכוונות למטרה זו.
בקריאת שמע - מצווה שמקימים פעמים ביום - אנחנו אומרים בפשטות: "ואהבת את ד' אלוקיך בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך".

שעות הפנאי שלנו צריכות להעניק לנו מנוחת גוף ומנוחת נפש. אפשר וצריך להקדיש שעות אלו לעשיה משחררת: מוזיקה, התעמלות, קריאה, כתיבה, שיחה עם חברים או בני משפחה, תחביבים וכד' אבל כל אלו צריכים להיות כשרים ולא להביא אותנו לעולמות שיש בהם גירוי היצר או כל קלקול אחר. כל אלו צריכים להיות חלק משלים של חיי האמונה שלנו: "שיויתי ד' לנגדי תמיד".