אין צניעות בסניף2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/04/02 12:10 ב באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

בהמשך לשאלה הקודמת אני יודע שיש לי דברים חשובים לעשות בסניף (התנדבות לילדים במצוקה,הפרדת הסניף) ונראה לי שמותר לי ללכת בשביל הדברים האלה אבל השאלה היא האם בכל זאת מותר ללכת לסניף כי אני לא יכול לדעת בעצמי מתי מותר לעבור על איסור (אם זה איסור) בשביל מצווה זאת או אחרת.

תשובה

בס"ד

הכלל הבסיסי הוא ש"אין אומרים לאדם חטא כדי שיזכה חברך".
ההגיון ברור. מה תרויח בכך שתחטא בשבילו - הרי אתה עושה ודאי איסור כדי שהוא אולי ינצל?.

יש מקרים חריגים שבהם מותר ל"חבר" (לך) לעשות איסור קליל על מנת שאחרים (החניכים) ינצלו מאיסור חמור.

המקרים האלה הם:
אם אתה אשם קצת במה שקורה להם.
אם הם לא מזידים אלא אנוסים.
אם מדובר במצוה רבה של אחרים.

(ע"ע תוס שבת ד.)

איני יודע אם הכללים הללו שייכים בסניף. בכל מקרה מה שמותר לעשותו הוא עצם ההליכה לסניף מעורב שכידוע היא בעיתית מאוד. כל השאר אסור.
יחוד
דיבור מרובה
המצאות ביחד בשעות מאוחרות
המצאות במקום צפוף שעלול להביא נגיעה.

כל אלה אסורים בתכלית.

העובדה ששאלת עליה והיא על שיש בסניף בנות שלבושות מעל המרפק - זה לא טוב אבל לא אוסר להיות שם.

אם אתה מרגיש שזה גורם לך הרהור עבירה - ברח כמו מאש.

אל תאמר - אתגבר!
תתגבר במקום שבו אין חשש הרהורי עבירה.

בהצלחה