אין לי תשובה. אין לי ארץ אחרת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/09/02 21:13 כה באלול התשסב

שאלה

אחות של חבר שלי נרצחה בפיגוע, ומאז אני ועוד חברים רבים מדברים על הנושא רבות. אני וחברי הגענו למסקנה שמי שמת לא הלך כי הוא היה רע ,או חוטא, אלא הלך כי הוא היה הכי טוב, המוות שלו היתה הדרך הכי ראויה לצאת מהעולם המתואב הזה. בקדושה של קידוש השם, מוות על קדושת הארץ, היהדות. אך לאחרונה אני תוהה, האם באמת מי שמת בפיגוע, זה בגלל שהיה הכי טוב? ואם באמת היה הכי טוב, למה התפוצץ למליון חתיכות ונמרח על הכביש?

תשובה

ב"ה.

ברכה ושלום.

זוהי שאלה קשה שאין לי עליה תשובה.

עוזיאל

מתנגן לי השיר הבא בכוח בעוצמה ובהרבה כאב:

אין לי ארץ אחרת

(אהוד מנור, קורין אלאל)

אין לי ארץ אחרת

גם אם אדמתי בוערת

רק מילה בעברית חודרת

אל עורקי אל נשמתי

בגוף כואב

בלב רעב

כאן הוא ביתי.

לא אשתוק כי ארצי

שינתה את פניה

לא אוותר לה אזכיר לה

ואשיר כאן באוזניה

עד שתפקח את עיניה.