אין כשרות לבתי קפה ארומה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/08/03 09:44 יז באב התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אין לי בדיוק שאלה אלא רצון שישתפו איתי פעולה ודרך להעביר את האזהרה שלי בעניין בית הקפה "ארומה". אני יודעת שהרשת לא כשרה. אין להם תעודת כשרות ויש 2 סניפים בירושלים הפתוחים בשבת. הרבה אנשים דתיים יושבים אצלם וקונים מהם ולא יודעים שהם לא כשרים. הרשת הטעתה את האנשים בכך שלפני כמה חודשים פרסמה בחלק מהסניפים שלא פתוחים בשבת שהם עומדים לקבל תעודת הכשר.

חשוב לי שכולם ידעו מזה ולא יכנסו אליהם. רק שאין לי תקציב לפרסם בעיתונים ואני לא יודעת מה לעשות בנידון.

אשמח אם תוכל לעזור לי.

תודה רבה, ליאת

תשובה

בס"ד

את צודקת. אין להם כשרות!!

וכל מי שיושב אצלהם רק מחזק את אלה שנלחמים ביהדות. אולי הוא מרגיש את עצמו "נאור" שהוא יודע שבקפה אין בעיות של כשרות, והוא מספיק חכם לדעת שזה בסדר כי הוא יודע.

ובכן הוא לא יודע. במקום שעובדים בשבת האוכל נאסר והעוגות שנאפו בשבת אסורות וגם הכלים נאסרים.

ועוד וזה חשוב.

[מי שאופה בשבת בדרך כלל לא מנפה את הקמח, הוא גם משתמש בדרך כלל בשמרים ובעזרי אפיה ללא כשרים, ויש הרבה כאלו!!]

עוד לא דיברתי על בישולי עכו"ם ועל הפרשת חלה ועל מעשרות ועל ירקות עלים עם חרקים ולא דיברתי אל טבל ומעשרות. לא דיברתי על ערבוב כלים ולא על הטבלת כלים.

כל הצרות הללו ועוד אחרות יכולות להיות בבית קפה בלי הכשר!!

שימו לב!!