''אין אפוטרופוס לעריות'' -- עזרה...

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 25/05/08 16:05 כ באייר התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה!

יש לי חברה טובה שעברה גירושים מסובכים והיגעה למצב כלכלי קשה במיוחד במשך כשלוש שנים. לפני מספר חודשים היא ובעלה החליטו לחזור ולשקם את חייהם.

אני נשואה באושר ובכנות עם בעלי ואם לשניים.

לפני מספר ימים הלכתי אל חברתי להשאיל ממנה דבר מה והיא עדיין הייתה בעבודה, רק בעלה היה בבית. אנחנו חברים טובים ולכן לא חששתי מכלום.

דיברנו ביננו ופתאום הוא ניסה לנשק אותי, אמרתי לו שהדבר לא מתאים - אני נשואה ואשתו חברתי הטובה ביותר, הוא אמר שהוא יודע והוא חושב על כך כבר המון זמן ואף פעם לא הייתה לו את ההזדמנות, ביקשתי שיניח לי והלכתי!!

מה עושים למי מספרים ואם בכלל?????

בעלי והוא חברים טובים!!!

אני חוששת שאם אספר כולם יפגעו ובסוף אני אצא הרעה מכל הסיפור הזה.

אני מפחדת שהוא יספר שאני זאת שניסתה לנשק אותו ובגלל שלא סיפרתי אני אצא השקרנית!

מה עושים???

האם לספר לבעלי?? האם לספר לחברתי שרק עכשיו מתחילה להתאושש ממצבה הכלכלי בידיעה שאני מסכנת את הנישואים המחודשים ואת החברות בינינו??

תודה מראש....מחכה לתשובה דחוף!!!!

תשובה

בסד

שלום רב.

אין כמו האמת.לדעתי יש לך לספר לבעלך ,ולקבל על עצמכם להתרחק קצת מהזוג הזה.תנו להם לשקם את חייהם לבד .
[למדו להקפיד תמיד תמיד על דיני יחוד.]
חכמנו אמרו כי,"[אין אפוטרופוס לעריות."]אין מי שיכול להגיד כי הוא חסין!!לא איש ולא אישה.!!

שבי לדבר על כך עם בעלך ,והחליטו ביחד,כיצד להגיב אם בכלל .
לדעתי אין לספר לחברה ,כי סיפור זה עלול לפוצץ את היחסים המתחדשים ואת הקמת המשפחה מחדש.
אני מבין כי הם נישאו בשנית וקיימו מצוות "מחזיר גרושתו",ואם לא אז לזרזם למסד את הקשר על ידי נשואים כי אחרת כל אחד מרגיש "משוחרר"...חלילה וחס .
הרגשה זו היא היא אבי אבות החטא .
בהתיעצות הפנימית בינכם תישקלו את כל שיקולים בראש ובראשונה [שלכם], עשו מעשים לחיזוק המשפחה והקשרים ביניכם.)דברו בכנות ובגילוי לב.תוך רוגע וטהרה וקדושה.)
חישבו גם על משפחתם.אם אתם חפצים לעזור להם לשקם את נישואיהם ,(לפעמים האיום בפניה למשטרה והגשת תלונה על הטרדה יכולה להועיל ולפעמים יכולה להזיק.)

[בכל מקרה צריך לדאוג להצבת גבולות ברורים ביחסים עם הבחור הזה.]
אציע לכם את [גבולות ההלכה.]כפי שבתוב בשולחן ערוך סימן כא.(אבן העזר).ושמירה על דיני יחוד צניעות בדיבור ובהופעה..
למשל אני לא הייתי נכנס יותר לבד !!תמיד בליוי של הבעל..לעולם לא אדבר יותר איתו לבד.
חייבת להיות התנצלות מצידו.כדי להעמידו על חומרת המעשה.

בשלב יותר מאוחר יצטרך להבין כי גופה של האישה איננו חפץ ,ועליו לכבד כל אדם וביותר את אישתו.
זה יתכן רק אם הוא ישמע שעורי תורה קבועים בנושא ויקבל הדרכה כיצד לבנות את ביתו, ביתר הצלחה כיצד לשלוט ביצריו ובמחשבותיו.ועוד יסודות ואבני- בנין של הבית ..כפי שנמסרו לנו מדור לדור.

בברכה