אימוץ

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 09/07/08 20:00 ו בתמוז התשסח

שאלה

שלום,

יש לכ מה שאלות :

א.האם ילד מאומץ חייב לקיים את מצוות "כיבוד ב.אב ואם במלואה"?

אם אני רוצה לעבור לפנימייה והההורים לא רוצים אולי זה יגרום להם לצער,מותר לי לעבור?

תודה.

תשובה

מצות כיבוד הורים יש בה שני דברים - הכרת הטוב והתודה להורים שמגדלים את ילדיהם, וגם כיבוד ההורים כיון שהם האבא והאמא.
אצל בן מאומץ כלפי ההורים המאמצים , יש "רק" את הפן של הכרת הטוב, והוא מתעצם, כיון שאם אבא ואמא רגילים דואגים לילד שלהם באופן טבעי , הרי שהורים מטאמצים , עושים זאת מתוך רצון להעניק לילד שלכא' לא היו חייבים לו כלום. נכון גם הם מקבלים הרבה שמחה ממנו, והם בודאי מוירים אותו ואוהבים אותו מאד, אבל זה נותן עוצמה מיוחדת להכרת הטוב במקרה כזה.
לגבי הפנימיה - כיון שאינני מכיר את השיקולים השונים - אינני יכול לייעץ, אבל ברור לי שהם רוצים לתת לילדם את החינוך האיכותי והמתאים ביותר שיהיה לך טוב בו. בדרך כלל יש שיקולים שונים, וגם צער של פרידה ביחד עם שמחה על העצמאות, והכי חשוב זה לדבר ביחד על כל מה שאתה חושב ומרגיש בענין, וביחד לגבש אתם את ההחלטה.