אימוץ מחו''ל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/02/09 17:40 ל בשבט התשסט

שאלה

מהי רוח ההלכה לגבי אימוץ ילדים מחו"ל ע"י נשים פנויות?הנני גרושה ללא ילדים מעל גיל 45 ולא מעוניינת לעבור טיפןלי הפריה לבד וחשבתי על אימוץ.לצערי בארץ לא ניתן לאמץ ללא בן זוג.האם יש עדיפות למין הילד בגלל בעיות יחוד? וכיצד ניתן לגייר ילד שהובא מחו"ל?

תשובה

שלום וברכה

קשה לדבר על עמדת ההלכה לגבי אימוץ, כי יש על כך מחלוקות רבות.
אם את רוצה לאמץ – מותר לך לאמץ.
נראה כי עדיף לאמץ בת, כדי להימנע מ"יחוד" ושאר עניינים הנובעים מכך שאתם לא קרובי משפחה. ברם, אם אין אפשרות לקבוע את זה מותר גם לאמץ בן.
לגבי גיור ילדים – זה סיפור לא פשוט. עקרונית, ההלכה מאפשרת לגייר ילד קטן, אולם בשעה שהוא מגיע לבגרות הוא רשאי למאן להיות יהודי, ואז בדיעבד מתברר שאין הוא כלל יהודי. בפועל, בתי הדין מאוד נרתעים מלעשות זאת. כמובן שאם המאמצת היא אישה המעידה על קיום אורח חיים דתי מלא – יש יותר נכונות לכך.

אני מקווה שיש בדברים תשובה לשאלות ששאלת. אם יש עוד עניינים את יכולה לחזור ולברר את הסוגיה.

כל טוב