איך נותנים מעשר כספים כשרק התחלנו להרויח?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/10/02 21:37 טז בחשון התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה!

ישנה שאלה שמטרידה את בעלי ואותי. אנחנו עברנו דירה ליישוב דתי וב"ה התאקלמנו מבחינה חברתית וכלכלית שנינו מצאנו עבודה ביישוב (דבר שקשה למצוא).

עד עכשיו נזקקנו לעזרה כלכלית גדולה מאוד של ההורים(בעלי למד בכולל ואני הייתי בבית עם הילדים) כעת שמצבנו ב"ה מתחיל להשתפר אנחנו רוצים לתת עשירית מההכנסות שלנו לצדקה (כ-600 ש"ח בחודש)

העניין הוא שעוד לא נכנסנו למעגל כספים של הכנסות והוצאות (עבדנו בנתיים כחודש בלבד).

ממתי וכמה צריך לתת מעשר?

כיוון שרק עכשיו אנחנו מתחילים להיות עצמאים כלכלית אחרי 5 שנות נישואים!!

וברצוננו לקנות סוף סוף דירה ,ודברים נוספים שחסרים לנו בבית וחכינו הרבה זמן לרגע הזה!

תשובה

בס"ד

יש הלכה ויש עצה.

על פי ההלכה אתם יכולים לעשות קופת מעשר. להשליש לתוכה את כספי המעשר ולקחת משם הלואה לצורך קנית הדברים החשובים. עם הזמן להתחיל להחזיר לקופה את מה שלקחתם כהלואה.

אבל עצה יש לי אליכם. החלו לתת כבר עכשיו לפחות חצי ממעשר הכספים לאנשים אחרים. אם תתרגלו למצב שבו אתם לוקחים הלואה מכסף צדקה זה - לא תגיעו לעולם למצב שבו תרגישו כי יש לכם מספיק - כי מי שמתרגל להשתמש בכסף - אף פעם לא יודע לומר מספיק.
לכן כבר עכשיו תתחילו לתת צדקה לפחות חצי מהסכום. עם החצי השני תעשו כמו שכתבתי מקודם עם הקופה. ובעזרת ה' אני מברך אתכם שיתקיים בכם "עשר בשביל שתתעשר".

בהצלחה עצומה.