איך מתפללים על זיווג שיהא מכוון לרצון ה'?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/10/11 23:54 יא בתשרי התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני בת 21, יצא לי בזמן האחרון לקרוא כל מיני תפילות לזיווג הגון- וקצת קשה לי להתחבר לחלק מהם, כי אני מרגישה שחסר שם משהו שמבחינתי הוא מהותי.

אני רוצה להתפלל שהקב"ה ישלח לי זיווג, אבל שהכל יהיה לעבודתו- לא בשביל מילוי הצרכים שלי, אלא בשביל מילוי רצונו.

אבל איך מתפללים לזה? כי כשאני חושבת על זיווג ישר עולים לי רצונות פרטיים שלי- הרצון והצורך לשייכות, לקשר, לאהבה, לזוגיות,מילוי צרכים גופניים, מילוי צורך האמהות- כל אלו הם דברים חשובים והם אלו שמובילים אותי לבסוף לעבוד את ה' אבל איך מרוממים את הרצונות האלו שהם לא יישארו רק רצונות אקזיסטנציאליים? ואיך מביעים את זה בתפילה?

תשובה

ב"ה,

שלום,

זהו בדיוק רצון ה',

שנתפלל על הצרכים שלנו,

הרי בתפילה שתקנו לנו אנשי כנסת הגדולה,

אנו מתפללים על פרנסה, על גשם, על רפואה, וכו'

ובזה אנו מקיימים את רצונו - להתפלל על הצרכים שלנו.

אבל יש מעלה יותר גדולה,

שכל מה שאנו רוצים לעצמנו זה למענו יתברך,

כמו שאמרנו בימים הנוראים :
"כתבנו לחיים -למענך אל' חיים",

אנו רוצים חיים, רוצים ברכה, אבל הכל למענך.

בברכה,

דני ארגמן