איך מתגברים על יצר הניאוף

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/10/03 07:34 יא בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

לרב שמואל שלום רב!

אני נער בן 16, ורציתי שתעזור לי בנושא של ניאוף, קשה לי לכתוב לך את המכתב כי זה באמת נושא אישי אבל אם יש דרך שתסיח אותי מהדבר הזה ותוכל לעזור לי בה אני אשמח מאוד.

בתודה

תשובה

בס"ד

ראה כי הדבר הזה הוא קשה. אבל זה ביכולתו של כל אדם!.
איני יודע למה אתה מתכוון נושא של ניאוף. אם המחשבה או בדיבור או במעשה ח"ו.

לכל דבר יש את התקנה שלו. אבל הדבר הראשון שאדם צריך לדע כי בענינים אלו של "סור מרע" - אדם יכול להפסיק ומיד.

[אם זה ניאוף במחשבה] - שלא יוותר אדם לעצמו כי הוא זה. כי חכמינו גילו לנו את אחד הכללים היותר נכונים של החיים. אפשר לשלוט על המחשבות.
קרא קצת על כך:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=1989
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=14246
ואם זה ניאוף במעשים - שידע אדם כי ביכולתו של אדם לשלוט במעשיו "ואתה תשלוט בו" - ביצר הרע.

ועוד עיקר גדול גילו לנו אותם אנשים חכמים - כי היצר הרע שונה מהיצר הטוב.

[ביצר טוב] של אכילה וכד' כשאדם רעב וצריך באמת לאכול - אם הוא אוכל - הוא נהיה שבע ויותר לא מתאוה לאכול.

[ביצר רע ] של אכילה. כשאדם אוכל כשהוא לא צריך. האכילה משביעה אותו רק לאותו רגע. אחר כך הוא מתאוה יותר ויותר. לדברים טעימים כאלו ודברים יותר טעמים. ומעדנים ומטעמים כאלו אחרים. באותו רגע ממש מתחילה מערכה ארוכה של התמודדות עם תאוות אכילה ודיאטה. זו התמודדות שמי שלא נפל בה - לא מכיר אותה. אלה הרזים לא מבינים למה לשמנים כל כך קשה להפסיק לאכול כל כך הרבה?
זה קשה להם !!
זה מפריע להם !!
זה מביא מחלות !!
זה לא כל כך יפה !!
זה מאוד לא נוח !!
זה מעיק!!
זה מעליב!!
זה ממש ממש מפריע!!
וכו'

אלה שלא נפלו בתאוות הללו - לא מתקשים ומתעקשים עם התאוה הזו בכלל.
אלה שלא נפלו בזה לא מבינים על מה כל המצוקה של אלה שנפלו בזה. הם לא יודעים שהכל מתחיל בויתור קטן.

זה לא רק באוכל.
כך זה בעישון.
כך בסמים.
כך בקלפים.
כך בניאוף.

[הכלל ביצרים הללו] "מרעיבו - שבע. משביעו - רעב". דהיינו ככל שאתה יודע לעצור את עצמך בקטע הזה - אתה נהיה יותר שבע ופחות תאב!!
אם אתה מוותר לעצמך בתחום הזה. במחשבה בדיבור או במעשה. לאותו רגע אתה אולי שבע. אבל מיד אחר כך אתה נהיה הרבה הרבה יותר רעב.

מה שאכלת קודם כבר לא משביע אותך ואתה רוצה משהו אחר.
יותר מגרה.
יותר טעים.
וכך אתה הולך מדחי אל דחי.

בקיצור - [אתה רוצה להיות שבע? - תרעיב את היצר הרע שלך!!

כך תהיה רגוע שמח ושלו.]

בהצלחה