איך מקימים ישוב חדש?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/09/03 18:03 כח באלול התשסג

שאלה

מה השלבים הראשונים שצריך לעשות כדי להקים ישוב?

תשובה

בס"ד

לגבש קבוצה של אנשים שהם אוהבים זה לזה ורוצים להקים ישוב בארץ ישראל.

להצטייד בהרבה סבלנות ונחישות כיון שזו דרך מאוד ארוכה. ויש בה הרבה מכשולים לא מובנים.

לדעת שתמיד צריך להתקדם ולא להתיאש כלל. ולדעת לא להעצב ולא לכעוס כשדברים מתקדמים בקצב אחר ממה שאנחנו חושבים ורוצים.

כמו כן לדעת שכל הקשיים הללו נובעים מהחשיבות המאוד גדולה של הקמת ישוב בארץ ישראל. חכמינו אמרו שעמרי זכה שלוש דורות למלכות בגלל שהקים עיר בארץ ישראל. ומכאן נבין למה זה נקנה ביסורים.

למעשה צריך קודם לאתר את המקום הנכון. והנכון פירושו המתאים ביותר לך לא החשוב ביותר לכלל ישראל. כיון שהחשוב לכלל ישראל הוא מה שיחזיק מעמד ויתפתח. וזה יהיה רק מה שמתאים ותהיה בו פרנסה ואפשרות להתפתח.

למעשה צריך לראות מי הולך עמך. והאם ראוי להקים ישוב חדש - ביש"ע או בגליל או בנגב.
ראה גם אולי כדאי לחזק ישוב אחר. או להצטרף לישוב במצוקה.
ראה לבדוק גם את האפשרות להקים או להצטרף לגבעה. פעילות רוחנית רבה נעשית בגבעות וצריך לבדוק אולי שם נעשית העשיה דווקא.

הדברים הללו צריכים בדיקה. ואם אחרי כל זה הגעת למסקה שיש לך את הכוחות להקים ישוב. צריך ללמוד מהמומחים לענין באמנה. זאב חבר דמכונה "זמביש" וכל חבריו באמנה שמתמחים בהקמת ישובים.

בהצלחה
כמו משפחה