איך מחממים מרק בשבת?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/08/03 11:34 יג באב התשסג

שאלה

איך מותר לחמם בשבת לכתחילה מרק לסעודה שלישית??

תשובה

בס"ד

אין אפשרות לחמם מרק מהמקרר בשבת אחר הצהרים. וללכן הדרך היחידה היא להניח אותו מערב שבת על הפלטה וכד'.

אם חוששים לטעם המרק ולאיכותו - לא יאכלו מרק בסעודה שלישית!!

באופן ציבורי, בבתי חולים וכד' יש אפשרות לעשות כן על ידי מתקן שמקרר את המרק בלילה ואותו מתקן ביום שבת מחמם אותו באופן אוטמטי על ידי שעון שבת.

שמעתי פעם כי יש מניחים עגלה חשמלית מלאה מרק בתוך המקרר. לעגלה זו מחובר מערב שבת חוט חשמל ארוך המחובר לשעון תקע מחוץ למקרר.

שעה לפני השימוש מוצאים את העגלה המחוברת מחוץ למקרר ובשעה היעודה השעון מפעיל את העגלה והיא מחמממת את המרק. גם אם ישכחו להוציא את העגלה - היא תתחמם בתוך המקרר.

זו דרך הטובה רק לבתי חולים וכד' לא לאדם פרטי.

בהצלחה