איך מחליפים שם לנערה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/01/06 12:09 י בטבת התשסו

שאלה

יש לי חברה,שקוראים לה עתליה.הרבנים אמרו לה שהשם לא טוב ועליה להחליף אותו.

היא אכן עשתה כך,והחליפה את שמה לטלי(היא ביקשה מהרב את השם טלי והרב הסכים.)

ע"מ להחליף שם צריך מנין (כך אמרו לה)

והיא לא עשתה כך

האם הדך שהיא החליפה את השם טובה???

תשובה

בס"ד

היא צריכה לקבוע אם עשר חברות שלה. חברות טובות שהם יעשו יחד איתה את הסדר הזה של שינוי השם.

אפשר לעשות כן עם עשרה גברים בבית כנסת וכו'. אבל אני מבין שזה מסובך מידי עבורה. לכן ההצעה כנ"ל ובלבד שזה יהיה על ידי חברות טובות שאוהבות אותה ויברכו אותה מכל הלב.

סדר שינוי השם

לפני שיתחילו בשינוי השם כדאי שישמעו איזה שיעור או שיבואו מתפילת שחרית או מנחה - כדי שההתחלה תהיה בקדושה ובטהרה.

יש נוהגים לצום באותו יום להתטהר ולהתקדש לצורך ברכה זו. אבל אין זה חובה.

כך הוא סדר שינוי השם:

א. יאמרו ל"ז מזמורים אלו: כ, ו, ט, יג, טז, יח', כב', כג', כה' ל, לא, לב, לג, לו, לז, לח, לט, מא, מט, נה, נו, סט, פו, פח, פט, צ, צא, קב, קג, קד, קז, קטז, קיח, קמב, קמג, קכח.

ב. אח"כ יאמרו בפרק קי"ט שהוא לפי אלף בית את כל הפסוקים של שמה החדש. כגון אם שמה החדש הוא טלה יאמרו: את שמונת הפסוקים של אות ט', את שמונת הפסוקים של אות ל'. את שמונת הפסוקים של אות י'.

ג. אח"כ יאמרו: כל פסוקי האותיות מהשם קרע שטן בפרק קי"ט כנ"ל מכל אות שמונה פסוקים.

ד. אחר כך קוראים את השם:

מִי שֶׁבֵּרַךְ אִמּוֹתֵינוּ הַקּדוֹשׁוֹת שָׂרָה רִבְקָה רָחֵל ולֵאָה וּמִרְיָם הַנּבִיאָה וַאֲבִיגַיִל ואֶסְתֵּר הַמַּלְכָּה בַּת אֲבִיחַיִל, הוּא יבָרֵךְ אֶת (הַיַּלְדָּה - הבחורה - האשה) הַזֹּאת ויִקָּרֵא שׁמָהּ (טלי בת פלונית), בּמַזָּל טוֹב וּבִשְׁעַת בּרָכָה, בִּבְרִיאוּת, בּשָׁלוֹם וּמְנוּחָה. וִניזַכֶּה לִרְאוֹת בּשִׂמְחָתָהּ וּבְחֻפָּתָהּ, בּעֹשֶׁר וכָבוֹד, דּשֵׁנִים ורַעֲנַנִּים ינוּבוּן בּשֵׂיבָה, וכֵן יהִי רָצוֹן ונֹאמַר אָמֵן:

ה. אחר כך תברך כל אחת מהמשתתפות את בעלת השם החדש בלשונה ולפי רוחב ליבה:

מי שרוצה נוסח של ברכה מסודר - הריהו לפניה. אבל כדאי לחשוב טוב מהו הנוסח המתאים לברך אותה.

יהִי שֵׁם אֲדֹנָי מבוֹרָךְ מֵעַתָּה ועַד עוֹלָם
מִי שֶׁבֵּרַךְ אִמּוֹתֵינוּ הַקּדוֹשׁוֹת והַטּהוֹרוֹת, שָׂרָה ורִבְקָה, רָחֵל ולֵאָה, מִרְיָם הַנּבִיאָה וַאֲבִיגַיִל ואֶסְתֵּר הַמַלְכָּה בַּת אֲבִיחַיִל, הוּא יבָרֵךְ ויִשְׁמוֹר ויִנְצוֹר אֶת הָאִשָׁה הַכּבוּדָה (פלונית בת פלונית) הִיא וכֹל אֲשֶׁר לָהּ. מֶלֶךְ מַלְכֵי הַמּלָכִים בּרָחֲמָיו יִשְׁמרָהּ וִיחַיֶּיהָ וּמִכּל צַעַר וַנֶּזֶק יָצִילָהּ ויַאֲרִיךְ יָמֶיהָ בּטוֹב וּשְׁנוֹתֶיהָ בַּנְעִימִים.
לבחורה: וִיזַכֶּהָ הָאֵל לחוּפָּתָהּ בּחַיֵּי אָבִיהָּ ואִמָּהּ.
לנשואה: ויִפְקדָהּ הָאֵל בּבָנִים זכָרִים שֶׁל קַיָּמָא.
לאם: ויִשְׁמוֹר לָהּ הָאֵל בָּנֶיהָ הַנּעִימִים ויִתֵּן לָהּ עוֹד אֲחֵרִים בּחַיֶּיהָ.
לחולה: ויִשְׁלַח לָהּ הָאֵל רפוּאָה שׁלֵמָה בְּתוֹךְ כּל שְׁאַר חוֹלֵי יִשְׂרָאֵל בִּרְנָ"ב אֵבָרֶיהָ וּבִשְׁסָ"ה גִּידֶיהָ. אֵל נָא רפָא נָא לָהּ, אֵל נָא רפָא נָא לָהּ, והַחֲלִימָהּ והַחֲזִיקַהּ והַבְרִיאָהּ והַחֲזִירָהּ לאֵיתָנָהּ הָרִאשׁוֹן, וכֵן יהִי רָצוֹן, ונֹאמַר אָמֵן.

בהצלחה