איך מביאים שמחה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/02/02 05:07 ו באדר התשסב

שאלה

איך אפשר לצוות לשמוח תמיד? אדם לא יכול לשמוח כשמכריחים אותו! אז למה התורה עושה את זה?

תשובה

בס"ד

אין הכוונה ל"שחק אותה" שמחים בעוד שהנפש עצובה.

הכוונה היא לראות את האמת ו"האמת היא שמחה". אלוקים אוהב אותנו. מוביל אותנו לגאולה. העם מתעורר בתשובה.
הגאולה בפתח.

התורה מצווה עלינו לעשות את כל ההכנות לשמחה, וכל ההכנות מתמקדות במחשבה. זיכרי לך לא להכנס למחשבות דיכאוניות ולשקוע בעצבות. ראי לחשוב מחשבות חיוביות - להתעודד לכוון את מחשבתיך לחיוב. אני יודע שקל לכתוב וקשה לבצע.
אבל זה אפשרי.

ראיתי הרבה אנשים שהיו להם סיבות טובות להיות הכי מדוכאים ועצובים ולהפך הם היו המשמחים והרואים טוב הכי גדולים שהכרתי. לא רק "שמחים" אלה "משמחים אחרים".

על מנת לזכור את הענין זיכרי כי "בשמחה" הם אותיות "מחשבה".

אלוקים אוהב אותנו ולכן הוא ציוה על שמחה.