איך לרצות להתחתן?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/01/06 19:13 כה בטבת התשסו

שאלה

שלום חברים,

אני מתקרבת בע"ה לגיל 20 אך איני חשה צורך או רצון להכיר בחור לחתונה...יש לציין שזה לא שאני לא מרגישה מוכנה או מפחדת או משהו כזה...איזה סיבות יכולות להיות לזה? האם כדאי לי לצאת בכל זאת ואולי זה יעורר את הרגש? (יש מצב שהוא קצת רדום כי אני לא ממש הכרתי הרבה בחורים בחיי אפילו סתם...) או שעדיף שאני פשוט יחכה עד שאני ירגיש שאני באמת רוצה?

תשובה

בס"ד

היום - את צריכה להתפלל על זה.
אם מציעים לך הצעה טובה במיוחד - אפילו אם זה לא כל כך בא לך - צאי. חבל להפסיד.
זה לא אומר שתתחתני בלי לב. - חס ושלום. אבל אם הוא בחור כל כך טוב - אולי הלב שלך יתעורר.

בכל מקרה את לא צריכה לחזר אחרי בחורים - הם צריכים לחזר אחריך. כך דרכו הבריאה של העולם. מה שאת צריכה לעשות הוא
* להראות בסדר. (לא להתגנדר).

* להיות במקומות הנכונים (לא להתבלט). לא ברחובות ולא בבתי קפה. רק במקומות שבהם יש חברה טובה של אנשים שחושבים טוב ורוצים טוב והם טובים.

* לטפח את עצמך - דהיינו ללמוד ולחסוך ולבנות את עולמך הרוחני. את צריכה לדעת כי ביום שתכנסי לחופה תצטרכי לגייס את כל כוחותיך וידועותיך ומשאביך לבנות בית של עוצמה. על מנת לבנות בית כזה צריכים הרבה חומרי בנין.
עכשיו הכיני את חומרי הבנין הללו.
בכלל הדברים הללו גם לשמור על הגוף. לא לטפח אותו כאילו הוא לבדו קיים בעולם. אבל לא להזניח אותו. היופי הוא גם כן בריאה אלוקית.

* מותר לך להכיר את עצמך לשדכניות טובות. לפעמים יש להן הצעות שאי אפשר לסרב להן. (להצעות לא לשדכנית).

בהצלחה