איך לקיים מצות אהבת ישראל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/01/02 14:45 כו בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

איך אפשר לומר כל בוקר :"הרני מקבל על עצמי מצוות עשה של ואהבת לרעך כמוך"?

אין (כמעט) אנשים כאלה!

ואם אדם היה אוהב את רעהו כמו שהוא אוהב את עצמו אז כל דבר(!) שהיה לו הוא היה נותן לרעהו.

ואם אדם לא אוהב את רעהו כמו את עצמו אז איך אפשר לקבל את זה על עצמנו?

תשובה

בס"ד

התפילה לא מתארת מציאות קיימת בעולם, כי אם זאת היתה המציאות - לא היתה תפילה.

התפילה מתארת מציאות אפשרית, מציאות שתהיה, ובעיקר מציאות שחבויה בתוכינו.
יש רגעים בחיי כולנו שבהם אנחנו אוהבים כל אחד ואחד עד הסוף. והתפילה חושפת את היופי הזה החוצה.

קשה לך לומר את המשפט הזה? חכה קצת , תכוון היטב, תסיר את המחשבות השליליות ומיד תרגיש אהבה.
גם ה' אוהב אותך.
זכור שמיד אחרי שאומרים "אוהב את עמו ישראל" מצווים אנחנו גם לאהוב.
מסקנה היא שאם תזכור שאוהבים אותך - תאהב אתה את האחרים.

בכל מקרה זו מצוה בתורה!! שהיא יסוד כל התורה כולה!!

אם זה היה בלתי אפשרי לא היתה התורה מצווה מצוה כזו.

נכון הוא שכדי לקיים אותה צריך להתגבר על תאוות הכסף והכבוד והשררה, ועל עוד הרבה תאוות אחרות. לכן זו מצווה שכוללת את כל התורה כולה!!

אבל זכור שזה אפשרי. גם בגלל שהמצוה הזו לא דורשת לתת לחבר את כל מה שיש לך כי אז לא היתה אפשרות של חיים נורמאלים.
התורה מרשה לאדם לתבוע את חברו בבית דין על ממון שנלקח ממנו שלא כדין וזה לא סותר בכי הוא זה את מצות "ואהבת לרעך כמוך".