איך ללמוד מסילת ישרים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/10/03 17:32 ו בתשרי התשסד

שאלה

כיצד כדי ללמוד את הספר "מסילת ישרים"

ללמוד מידה -להפסיק קצת ובאותו הזמן לתרגל את המידה ואז ללמוד את המידה הבאה.

או שמא לקרוא הכל ברצף?.

תשובה

בס"ד

שאלה יפה שאלת, הדבר תלוי ראשית בך. אם יש לך עדיפות לאחת משתי האפשרויות, אז בכבוד. אם אין לך שום העדפה הייתי ממליץ לך ללמוד זאת ברצף, ולא להתעכב יותר מדי על כל מידה, וזאת כדי להכיר את כל השלבים שבעבודת ה' ולשאוף אליהם. חשוב להוסיף שכמובן אין לחפף בלימוד אלא לקרוא להפנים ולהמשיך. כמו כן יש להוסיף שלימוד בדרך זו מתמתק כאשר חוזרים שוב ושוב על הספר.

אבל יחד עם זאת יש ערך גדול בהתמקדות במידה אחת ואפילו בסעיף אחד, התמקדות המפנימה את הדברים ומורידה אותם לחיי היום יום.

שתי דרכים אלו אינן אחת במקום השניה, אלא משלימות זו את זו. הקריאה הכוללת משפיעה באופן כללי על האישיות ומפתחת את הרצון, והלימוד האיטי תורם יותר להפנמה המעשית.

בהצלחה גדולה.