איך לכתוב המלצה על אדם שיש בו שלילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/05/02 05:13 כ בסיון התשסב

שאלה

בביתי מטפלת לתינוקי. בקרוב יכנס התינוק למעון. המטפלת תבקש ממני בודאי המלצות על מנת שתוכל למצוא עבודה בעתיד. מצבה הכלכלי קשה כך שהמלצתי תהיה משמעותית ביותר. ככל אדם - גם למטפלת יתרונות וחסרונות. כיצד עלי לרשום ההמלצה כך שלא תכלול לשון הרע או אפגע בפרנסתה בעתיד.

שאלה נוספת:

במקום עבודתי אני בעמדה בה עלי לחוות דעתי על עובדים אחרים. האם מותר לציין גם נקודות שליליות אשר יפגעו בקידומם? למשל מדובר בעובד אשר מרבית היום משוחח בטלפון שיחות פרטיות ורבות התלונות עליו מצד אנשים המחכים לשרות ממנו ואינם זוכים לכך. וכן מקרים דומים.

בתודה מראש על התשובות.

תשובה

בס"ד

בשני המקרים אמור\רשום את האמת בלבד.
וראה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6711

שם יש גדרים ברורים מ"החפץ חיים" מתי ומה מותר לומר.