איך לכפר על הוצ"ל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/07/13 00:17 כט בתמוז התשעג

שאלה

שלום רב

לפני כשנה נפלתי בהוצאת זרע לבטלה ומאז היצר התחיל לתקוף אותי כול הזמן, רוב הפעמים נפלתי בפח ואני רוצה לכפר על הפעמים שחטאתי אבל אני לא יודע איך אני יודע שיש את התיקון הכללי ואני קראתי אותו אחרי רוב הפעמים שחטאתי אבל אני לא חושב שזה מספיק ואני חושב שהקב''ה כועס עליי מאוד

האם תוכל להיגד לי איך לכפר על החטא הנורא הזה?

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

על הקב"ה נאמר "וד' יראה ללבב" - הקב"ה יודע להעריך כל פעולה שלך לשמירת הברית. הקב"ה יודע בדיוק כמה אתה מתאמץ וכמה אתה מתרשל...
על כך אמרו חז"ל: 'לפום צערא אגרא' - לכן ככל שתתאמץ יותר להתגבר על היצר הנורא הזה אתה תזכה להערכה אלוקית.
גם אם נופלים - השאלה היא כיצד קמים לאחר מכן!
היאוש הוא עצת היצר הרע.
אף פעם אל תתיאש. תמשיך להאחז בטוב ככל יכולתך ותאמין שד' הוא טוב והוא מביא כפרה למי שהיא מגיעה לו באמת.
עיין בהרחבה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=292086