איך להתמודד בויכוח מול ההורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/01/12 11:33 יג בטבת התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

יש לי שאלה לעניין הטלויזיה אני ב"ה חיה בבית דתי נשארתי הרווקה היחידה בבית.

אבא שלי לא מוכן לוותר על הטלוויזיה. כמה שאני מדברת עם ההורים שלי שזה לא טוב ויצר הרע אחד גדול ואם לא אכפת להם הם אוהבים לראות חדשות ...

אבל אני לא רוצה לראות. כל פעם שאני יושבת בסלון היא דלוקה רוב הזמן ובלי שאני יירצה אני רואה את עצמי רואה כל מיני שטויות ואני מרגישה שהרמה הרוחנית שלי לא משהו ואני מתבאסת מזה מה הרב מציע? ... אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

המקרה שאת מתארת, מתאים למה שאמרו חכמים שלעיתים היצר הרע מסתתר כאילו שהוא יצר טוב וכך הוא מפיל אותנו ברשתו.
לכאורה את נאבקת בשם היצר הטוב - את מנסה לסלק את הטלוויזיה מהבית. אבל כאן מופיע היצר הרע בדמות הרצון שלך לחנך את ההורים שלך: "...אני מדברת עם ההורים שלי שזה לא טוב..." עם כל הרצון הטוב שלך, את בעצם מפגינה התנשאות על ההורים שלך. יוצא מכאן שהכוונה הטובה שלך - להתרחק מהטלויזיה, גורמת לך לפגום במצווה חשובה ביותר - מצוות כיבוד הורים.
יותר מכך: המציאות הזאת גם מטפחת בך התנשאות על ההורים שלך שנתפסים כחלשים באופיים ובמוסריותם בכך שהם רואים טלויזיה ולא מסוגלים להתנתק ממנה, ואילו את, צדיקה מהם, מפני שאת כן רוצה לסלק את הטלויזיה.

על כך אמרו חכמים: "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו". תני להורייך לחיות את חייהם לפי הבנתם. תשמרי על עצמך ותתרחקי מהטלויזיה מבלי להשפיע על החיים שלהם.
הפתרון הוא פשוט: אל תשבי בסלון. תמצאי לעצמך פינה אחרת בבית שם תקראי או תסרגי או תקשיבי למוזיקה...
אם ההורים שלך יזמינו אותך לשבת אתם בסלון אז תוכלי לומר להם שקשה לך עם הטלויזיה וכאשר את אתם, את מבקשת לכבות את הטלויזיה. אני בטוח שההורים שלך יכבדו בקשה כזאת שקשורה רק אליך ולא מנסה לשנות להם את החיים.